KAUNISTUSEKS:
- 4 väikest karpi ananassirõngaid
TÄIDIS:
- 6 tl zelatiini
- 1 dl ananassileent
- 1 purk purustatud ananassi
- 500 g kohupiima
- 2,5 dl peent suhkrut
- 4 toasooja muna
Vooderdada kumerapõhjaline kauss toidukile ribadega ja seejärel ananassirõngastega.Soovi korral täida rõngaste õõnsused punase marmelaadi või kompottkirssidega,pane vorm külma.Paisuta zelatiini pulber ananassileemega ja sulata seejärel kuumaveevannis.Hõõru toasoe kohupiim läbi jõhvsõela,mikserda juurde 1 dl suhkrut ja ananassihoidis.Vahusta munarebud 0,5 dl suhkruga,munavalged 1 dl suhkruga elastseks ja läikivaks vahuks.Lisa kohupiimasegule kõigepealt soe zelatiin,seejärel kalla peale vahustatud munarebud ja beseemass ning tõsta suure lusikaga alt ülespoole segamini.Kalla segu otsekohe ettevalmistatud vormi ja pane külma.Kui täidis on juba kergelt tardunud,lõika terava noaga ära ananassirõngaste üleulatuvad servad.Tõsta kileribad peale ja pane järgmise päevani külma.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar