kolmapäev, 19. märts 2014

TEEKOOK

TAINAS:

  • 25 g pärmi
  • 1,5 dl piima
  • 0,75 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 6-6,5 dl jahu
  • 75 g võid
  • 2 tl riivitud sidruni koort
  • määrimiseks 1 muna
PUISTESEGU:
  • 1 dl jahu 
  • 0,5 dl suhkrut
  • 40 g võid
TÄIDIS:
  • 2 dl vahukoort
  • 150 g valget šokolaadi
Sulata pärm käesoojas piimas,lisa suhkur,muna,jahu,pehme või ja riivitud sidruni koor.Sega ja sõtku,kuni tainas tuleb käte küljest lahti.Lase tund aega soojas rätiku all kerkida.Haki puistesegu ained puruks ja pane taigna kerkimise ajaks külmkappi.Kerkinud tainas rulli jahusel laual umbes 1 cm paksuseks,lase pool tundi kerkida ja määri pealt munaga.Puista peale puistesegu.Küpseta 200 kraadises ahjus 16-18 minutit.Võta ahjust ja lase jahtuda.Lõika horisontaalselt kaheks.Sulata valge šokolaad veevannis.Vahusta koor ja sega šokolaad hulka.Tõsta täidis alumisele tainapoolele ja tõsta teine pool peale.Raputa peale tuhksuhkrut.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar